KEL MARUBI

1869-1940

Keli, djali i dytë i Rrok Kodhelit, (malësorit nga Zadrima që kujdesej për shtëpinë e fotografit italian Pietro Marubbi) lindi në Shkodër më 1869. Që fëmijë “rritet së toku” me fotografinë në punishten artistike të Pietros, i cili më  pas do të bëhej edhe babai i tij adoptues.<br><br>Pietro Marubi nuk kishte fëmijë, ndaj ndihmësit kryesorë ishin Rroku dhe dy djemtë e tij, Matia dhe Keli. Pasi lexo më shumë...