DHIMITËR VANGJELI

1872-1957

Dhimitër Vangjeli, njohur ndryshe edhe si Dhimitër Kristo, lindi në vitin 1872 në fshatin Prodan të Kolonjës, në juglindje të Shqipërisë. Shkollën fillore e përfundon në fshatin Fjonjat, atëbotë i njohur për punishtet (botegat) e dekorimit të kishave dhe pikturimit të ikonave. Në ato kohëra banorët e këtyre zonave lëviznin lirshëm brenda perandorisë për punë dhe tregti, kryesisht në qytetet pranë, kulturalisht të lexo më shumë...