KRISTO SULIDHI

1858-1938

I njohur ndryshe si Kristo Shuli, u lind në fshatin Marjan të Korçës. Kur ishte ende fëmijë familja e tij shpërngulet në qytetin e Korçës, ku kalon dhe fëmijërinë. Më pas, djalosh i rritur, diku rreth tridhjetëvjetëshit të fundit të shekullit XIX, si shumë bashkëvendës të tjerë te zonës, mërgon për arsye ekonomike në Greqi. Thuhet se zejen e fotografisë e nxuri në Athinë, në rrethana që kanë mbetur të panjohur lexo më shumë...