KOL IDROMENO

1860-1939

Mund të thuhet pa mëdyshje se gjatë gjithë jetës së tij Kolë Idromeno përdori të gjitha zejet e artit pamor. Veç pikturës, profesionit të tij parësor, lëvroi me sukses edhe arkitekturën, skulpturën dhe fotografinë. Si fotograf aktiviteti i tij shtrihet më së shumti nga njëzetvjetëshi i fundit i shekullit XIX deri në përfundim të Luftës së Madhe. <br><br>Piktor me cilësi të larta figurative dhe ndj lexo më shumë...