KOL MACA

1878-1954

Kolë Maca është padyshim fotografi më pak i njohur dhe më i anashkaluar në historinë e fotografisë shqiptare. Rrethuar me një aurë misteri prodhimtaria e tij shtrihet për afro gjysmë shekulli, së pari në Shkodër e më pas në Vlorë dhe Tiranë.<br><br>Maca u lind në Shkodër më 1878. Asnjë të dhënë nuk ka për familjen dhe fëmijërinë e tij. Me zejen e fotografisë u njoh në studion e piktorit dh lexo më shumë...